Stijging zet door: 1,3 miljoen werknemers zitten thuis met burn-out klachten

Eén op de zeven werkenden heeft last van burn-out klachten. Dat zijn 1,3 miljoen mensen. Dit zorgt voor 11 miljoen dagen per jaar dat werkenden ziek thuis zitten door werkstress en werkdruk. Dat zijn er 1,6 miljoen meer dan in 2020. Dit blijkt uit de TNO factsheet 2022 naar aanleiding van de OVAL Week van de Werkstress die dit jaar van 14 t/m 18 november plaatsvindt.

“Dit zijn zorgwekkende cijfers. Zeker in deze tijd van arbeidsmarktkrapte. Meer actie vanuit werkgevers, werkenden, maar ook vanuit de politiek is noodzakelijk om werkstress en burn-outs te voorkomen. Dit kan door de inzet van preventie (financieel) aantrekkelijker te maken. Als we namelijk niets doen zitten werknemers nu, maar ook over 10 jaar, met een burn-out ziek thuis op de bank”, aldus Elwin Wolters, directeur OVAL.

Het aantal verzuimdagen door werkstress is flink toegenomen. Vorig jaar verzuimden werknemers in totaal 11 miljoen dagen door werkstress. Dat zijn er 1,6 miljoen meer dan in 2020. Daarmee stijgen de totale verzuimkosten wegens werkstress voor werknemers flink. Het aandeel werknemers dat in coronajaar 2020 verzuimde wegens werkstress was minder dan in 2019, maar het aantal verzuimdagen per persoon was wel groter. Maar liefst 42 procent van de werknemers vindt dat er maatregelen nodig zijn tegen werkstress.

Hoe fijn zou het zijn, als er sprake is van uitval door stress of burn-out, om binnen 24 uur gebeld te worden door iemand die kan helpen? Iemand bij de medewerker in de buurt waarbij hij of zij snel terecht kan. De VitaliteitsgGroep doet er alles aan om te waarborgen dat individuele werknemers of de organisatie als geheel op een succesvolle manier wordt geholpen.

De Overstap heeft eigen coaches die middels het VitaliteitsGroep monitoring systeem ook worden ingezet bij stress en burn-out hersteltrajecten. Meer weten, neem gerust contact met ons op of laat u terug bellen.

 

Vragen? Laat u terug bellen

×