Ambulante begeleiding thuis

De Overstap biedt ook zorg. Dit noemen we ambulante begeleiding of thuisbegeleiding.
Ambulante ondersteuning vanuit de WMO (Wet Maatschappelijk Ondersteuning) is bedoeld voor iedereen die thuis ondersteuning nodig heeft om zelfredzaam te blijven en mee te doen in de samenleving(participatie). Het wordt ingezet voor het werken naar zelfredzaamheid.

Nieuw en net iets anders

Vanaf 1 januari 2025 werkt Wijkracht Hengelo samen met een aantal grote en kleinere partners om basisondersteuning te bieden. De Overstap is een van de partners. Deze samenwerking richt zich op preventie, positieve gezondheid en het versterken van de sociale basis, met als doel inwoners sneller en dichter bij huis te helpen.

Wijkracht Hengelo biedt diverse diensten op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) om inwoners te ondersteunen bij het zo lang mogelijk zelfstandig en gezond blijven. Wijkracht Hengelo werkt met integrale wijkteams, elk actief in een stadsdeel. Deze teams bestaan uit professionals met diverse expertises en werken vanuit de Wijkhuizen.

“Ik heb ondersteuning nodig om zelfstandig te blijven wonen. Wat kan Wijkracht Hengelo voor mij betekenen?”

Wijkracht Hengelo biedt verschillende vormen van hulp en ondersteuning via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Afhankelijk van uw situatie kunt u bijvoorbeeld begeleiding krijgen bij dagelijkse activiteiten, mantelzorgondersteuning, hulp bij financiële of sociale problemen, of contact leggen met vrijwilligers en buurtinitiatieven.

Meer weten, neem contact met ons op of met: Telefoon: 074 – 20 20 800, email: entree@wijkrachthengelo.nl, website: www.wijkrachthengelo.nl

Ondersteuningsvraag is vertrekpunt

We richten ons hierbij op uw ontwikkeling, zelfredzaamheid en verbetering van uw leefsituatie. De invulling wordt afgestemd op elke specifieke ondersteuningsvraag. De ondersteuningsvraag van u of uw familie is altijd het vertrekpunt. Dit kan zijn het vergroten van het persoonlijke netwerk, ondersteuning bij het voeren van het huishouden, behandeling of het oppakken van activiteiten.

 

Kennismaken bij ambulante begeleiding vinden we belangrijk

Omdat we u pas écht van dienst kunnen zijn als we ons inleven in uw situatie, gaan we allereerst met u om tafel voor een nadere kennismaking. Geef ons daarbij vooral aan wat uw wensen zijn en wat u van ons verwacht, dan vertellen wij u graag waar we mogelijkheden zien voor thuisbegeleiding. Samen komen we tot de beste oplossing.

 

Ons werkgebied in ambulante begeleiding

De 14 Twentse gemeenten:
Twenterand
Tubbergen
Hellendoorn
Dinkelland
Wierden
Almelo
Rijssen – Holten
Borne
Oldenzaal
Losser
Hengelo
Hof van Twente
Enschede
Haaksbergen

Verder in  Overijssel:
Zwolle
Zwartewaterland
Westerveld

Raalte
Olst
Wijhe

Hardenberg
Ommen

Download onze zorgfolder

"Fijn dat we zo goed geholpen zijn!"

Ineke

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen:

Wat is ambulante begeleiding?
Wat doet een ambulant begeleider?
Bel me terug
×

×