Ambulante begeleiding thuis
De Overstap biedt ook zorg. Dit noemen we ambulante begeleiding of thuisbegeleiding.
Ambulante ondersteuning vanuit de WMO (Wet Maatschappelijk Ondersteuning) is bedoeld voor iedereen die thuis ondersteuning nodig heeft om zelfredzaam te blijven en mee te doen in de samenleving(participatie). Het wordt ingezet voor het werken naar zelfredzaamheid.
Ondersteuningsvraag is vertrekpunt
We richten ons hierbij op uw ontwikkeling, zelfredzaamheid en verbetering van uw leefsituatie. De invulling wordt afgestemd op elke specifieke ondersteuningsvraag. De ondersteuningsvraag van u of uw familie is altijd het vertrekpunt. Dit kan zijn het vergroten van het persoonlijke netwerk, ondersteuning bij het voeren van het huishouden, behandeling of het oppakken van activiteiten.
Kennismaken bij ambulante begeleiding vinden we belangrijk
Omdat we u pas écht van dienst kunnen zijn als we ons inleven in uw situatie, gaan we allereerst met u om tafel voor een nadere kennismaking. Geef ons daarbij vooral aan wat uw wensen zijn en wat u van ons verwacht, dan vertellen wij u graag waar we mogelijkheden zien voor thuisbegeleiding. Samen komen we tot de beste oplossing.
Ons werkgebied in ambulante begeleiding
De 14 Twentse gemeenten:
Twenterand
Tubbergen
Hellendoorn
Dinkelland
Wierden
Almelo
Rijssen – Holten
Borne
Oldenzaal
Losser
Hengelo
Hof van Twente
Enschede
Haaksbergen
Verder in Overijssel:
Zwolle
Zwartewaterland
Westerveld
Raalte
Olst
Wijhe
Hardenberg
Ommen
Download onze zorgfolder
"Fijn dat we zo goed geholpen zijn!"
Ineke
Neem contact met ons op
-
Locatie Hengelo
074 - 250 90 02
-
Locatie Zwolle
038 - 426 53 01
- Mail ons
Veelgestelde vragen:
Kort gezegd: klanten worden ondersteund in het op orde houden of krijgen van hun dagelijks leven. Het doel is dat mensen de regie kunnen voeren over hun eigen leven, om zoveel mogelijk zelfstandig deel uit te kunnen maken van de samenleving.
Voorbeelden waarbij hulp geboden kan worden; hulp bij de administratie, post en financiën, zelfzorg, het opbouwen en/of onderhouden van ondersteunende relaties, contact (leren) zoeken met mensen in hun omgeving, ondersteunen bij een gezond dag- en nachtritme.
Maar ook bij tijdbesteding van plezierige en nuttige activiteiten. Zelf leren organiseren van activiteiten in en om de woon en leefruimte zoals de huishouding en boodschappen doen.
Onze begeleiders kunnen klanten bijvoorbeeld ondersteunen bij:
– het zoeken naar passend werk, het herstellen van contacten of het zelfstandig (gaan) wonen;
– het inrichten van een sociaal netwerk;
– het ontwikkelen van vaardigheden ter versterking van hun zelfredzaamheid;
– het structureren en organiseren van een ontregelde leefomgeving;
– het leren omgaan met psychische en psychosociale beperkingen.
Wij gaan altijd uit van de eigen kracht van de cliënt en die van het netwerk. We kijken samen naar wat er aan de hand is, wat er nodig is en wat er mogelijk is. Meestal komt de begeleider bij de klant thuis, maar we kunnen ook afspraken bij ons op kantoor maken.